lauantai 2. lokakuuta 2010

Pølsefest

Lisätodiste norjalaisten rakkaudesta makkaransyöntiin, kioskin pølsefest eli makkarajuhla. Makkaraa, jopa kaikkia sortteja, olisi saanut halvalla. Makkara jäi kuitenkin minulta syömättä, kun ei ollut sen sortin nälkä, mutta nälkäisiä näytti riittävän jonoksi asti.

Jos nyt ihan vakavasti puhutaan, niin eivät norjalaiset pelkällä makkaralla elä, vaikka sitä havaintojeni mukaan aika hyvällä halulla syödäänkin.

Runsaasti syödään myös pizzaa ja limsankulutuskin on jonkin tutkimuksen mukaan maailman huippua.

15 kommenttia:

 1. Ja leipaa menee taalla kanssa :).

  terveisin yksi joka inhoaa norjalaista leipaa...(mulla on taas sellainen yokotyskausi menossa leivasta)

  VastaaPoista
 2. Minä en sitten millään osaa tykätä norjalaisesta pizzasta... Olin ihan onnessani kun Svinesundista sai jostain pizzapaikasta sellaista ihan suomalaistyyppistä vetistä, vähillä täytteillä ja ohuella pohjalla olevaa pizzaa, jolle isäntä nyrpisteli nenäänsä ja minä ahmin suurella ruokahalulla :D

  VastaaPoista
 3. Tuhansien makkaroiden maa....

  VastaaPoista
 4. Tuula, niinhän sitä leipää näyttää menevän, kun sitä syödään oikean ruuan sijaan lounaaksi ;)

  Nunt, minulla on sama ongelma tuon pizzan suhteen. Liikaa täytettä ja liikaa lihaa. Naapuruston noutopizzassa on tarjolla Norwegia Special (tai jotain vastaavaa), johon on kasattu kaikki mahdolliset lihajalosteet. En ole kasvissyöjä, mutten myöskään elä pelkällä lihalla :P

  VastaaPoista
 5. Mä olen vielä niin outo, että pidän tonnikalasta pizzassa... Isäntä tilaa noutopizzat Peppesiltä joka on lähinnä, eikä niillä ole tonnikalaa listalla ollenkaan, vain niitä lihoja tai eritavoin marinoituja juttuja. Ja miksi sitä currya pitää mausteena tunkea kaikkiin? Yh :/

  VastaaPoista
 6. Oikea pølsefest minusta on se, kun saa itse paistaa ne pølset metsässä ja käyttää sitä Heinzin tervaa (grillimarinaadikastiketököttiä) mausteena sinapin lisäksi.
  Ensin pitää tietysti liikkua sen verran , että on kunnon nälkä.
  Huoltoasemien ja kioskien makkaroiden kimppuun tulee turhan usein käytyä ainoastaan puolinälkäisenä jolloin se makuelämys ei ole niin hyvä. Makkaran hajukin kylläyttää etukäteen.

  VastaaPoista
 7. Minakin paattelin otsikosta etta nyt olet lahtenyt på tur ja paistellut makkaraa nuotiolla:) Mutta olen kylla pølse med brød fani. Taalla on ihan parhaat hodarit. Mutta vahan alløa etta jopa sairaalan aulassa olevassa kioskissa myydaan niita. Eli joka paikassa haisee pølse:)
  Makin inhoan norjalaista leipaa. Se ei maistu miltaan!!! Enka ymmarra, etta nama norskit jaksaa elaa silla leivallaan ja niilla oudoilla paallisilla (brunost, syltetøy, leverpostei ja makrilli tomaatissa) YØK!

  VastaaPoista
 8. Nam, mää taas tykkään norjalaisesta leivästä! :) En ihan niistä kaikista valkoisimmista versioista mutta joukosta on löytynyt ihan hyviä tuttavuuksia. Makkarat taas eivät maistu ollenkaan...

  VastaaPoista
 9. Leipävuodatus:)

  Tarjoilin kipparille neljä eri versiota voileipiä just äsken. Leipänä flerkorn leipä ostettu eilen Esson uunista, aika tuore siis.
  Päällisinä yhdessä maksapasteijaa, yhdessä ridderostia, yhdessä kurkkuja maustettuna pippurilla (jauhettu pippurimyllyllä kokonaisista) ja suolalla viimeinen oli siten kaviaaria.
  Muita leikkelevaihtoehtoja joita käytän on ruusunmarjahillo, keitetty kananmuna ja päällä kaviaari,Fenalår päällä majoneesia,
  Tomaattiviipaleita pippurisuolalla, juusto paprikaa,
  Tromsøsylteä,hienoa sokeria, makrillitomaattia, savumakrilli päällä majoneesia, savusilli päällä majoneesia, kylmäsavulohta ja taimenta, erilaisia tuore-ja homejuustoja.
  Ja paljon muita. Aika harvoin makkaraleikkeleitä.
  Me elämme voileivillä suuren osan ajasta. Yksi lämmin ruoka , maks päivässä.
  Kipparin suosituksesta leivät ovat tosi ohuita. Voita olen käyttänyt kipparin suositusten vastaisesti, eli vähän.
  Suomalaista ruisleipää tarjoan kun sitä on. Samoin näkkileipää.
  Aika usein laivan leipä on kipparin emännän kotona tekemää.
  Tykkään norjalaisesta leivästä , vaikka islantilaista ei voita mikään.

  VastaaPoista
 10. Huh Avletto. Jos me blokkaajat tullaan sinne niin lupaa, että sä et ole se joka tekee leivät:)
  Olet norjalaistunut hyvin.
  Mulla on yksi kaveri jonka sisko asuu Norjassa. Se rakastaa norjalaista leipää (Knepbröd?)ja kun oli käymässä täällä niin vei sitä jopa kotiin.. ja musta se ei maistu miltään:) Yhden ihan ok leivän olen löytänyt ja se on solsikkebröd. Mutta en muista valmistajaa.. nekin ovat erilaisia riippuen siitä kuka tekee.

  VastaaPoista
 11. En tiedä millaista työtä etsit, mutta tälläinen tuli vastaan Finn.no:sta: http://www.finn.no/finn/job/fulltime/object?finnkode=24666110

  Itselleni liian kaukana, ei houkuta 2 tunnin työmatkat suuntaansa :/

  VastaaPoista
 12. Nunt, meillä miehen mielestä pizzan päällä pitää olla kastiketta lisäämässä makua. Yh...

  Avletto & Kalastajamuija, retkellä makkara olisikin hyvä eväs. Ällöttävistä paikoista voisi mainita, että olen nähnyt makkaraa myytävän uimahallissa altaan laidalla. Ja sitten niitä makkaransyöjiä oli mm. saunassa.

  Ja sitten noista leivänpäällisistä... Avletto on kyllä tuossa leipäpuolella selvästikin norjalaistunut ;) Onko jotakin, mitä norjalainen ei laittaisi leivän päälle??

  Satu, kun riittävästi kiertelee kauppoja, voi kohdalle osua aika hyviäkin leipiä (vrt. aiemmat valitukseni mm. lähikaupan olemattomista valikoimista). Mutta joissakin kaupoissa suurin ero leipien välillä taitaa olla pussin ulkonäössä.

  VastaaPoista
 13. Nunt, tuo työpaikka on aika lähellä, mutta se on myös niin lähellä nykyistä hommaa, ettei vaihto taitaisi kannattaa. Mutta kiitos kuitenkin!
  PS. Lähetin sinulle viestin Bloggerin kautta, meniköhän se sähköpostiin vai minne lie...?

  VastaaPoista
 14. *koputtelee sähköpostilaatikkoaan* Ei kyllä vielä näy? Laitoitko sieltä Email-kohdan kautta? Silloin sen kyllä pitäisi tulla sähköpostiin, mutta ei kyllä näy edes spämmi-kansiossa :/

  s-posti on siis piquantpurls at gmail piste com

  VastaaPoista
 15. Siis norjalainenhan laittaa leivän päälle kaikkea mahdollista. Ja varsinkinmahdotonta.
  Alussa vähän kangerteli, kun kippari halusi paljon voita ja siihen sitten jotain puoli senttiä hienoa sokeria päälle. Nyt se sellainen leipä menee hyvällä ruokahalulla alas minultakin.
  Selvennettäköön, että tämä nykyinen työpaikka (5 vuotta täynnä) on jalostanut minua voileipäasioissa.
  Kipparin leipiä voidellessa kaikki mahdolliset variaatiot on tullut käydyksi läpi.
  Poikani on tässä asiassa paljon rajoittuneempi. Tyytyy meetvurstiin ja juustoon ja vihanneksiin ja näihin eikä ymmärrä oikeitten leivänpäällysainesten painoarvoa... vielä ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...