perjantai 22. lokakuuta 2010

Talvi (?)


Siinä sitä nyt sitten on. Lunta. Ensimmäinen lumisade tänä talvena. Sitä satoi eilisiltana ja jotain on jäljellä vieläkin, vaikka töissä seurasin ikkunasta, miten lumi haihtui pois auringonpaisteessa päivän mittaan.

Aamulla uutisissa kerrottiin, miten lumisade oli yllättänyt autoilijat kesärenkaissaan. Ihan niin kuin Suomessakin vastaavassa tilanteessa. Me vaihdoimme renkaat viime viikonloppuna. Juuri oikeaan aikaan.

Talvi siis tekee tuloaan, vaikka tästä lumesta tuskin on mitään jäljellä parin päivän päästä. Lämpötila on päivällä edelleen plussan puolella, joten viereisen laskettelurinteen lumitykitkään eivät ole vielä käytössä. Mutta ei varmaan tarvitse kauan odotella. Muistelen, että viime vuonna lunta alettiin tehdä hyvissä ajoin. Ja sitten keväällä sitä riitti rinteessä pitkään sen jälkeen kun se oli jo muualta sulanut.

Olen katsellut kauppojen toppatakkivalikoimia ja todennut, että aika yksitoikkoisen näköistä on. Mustaa, ruskeaa, valkoista, beessiä. Malleja on periaatteessa noin kahta eri sorttia. Kuvittelen mielessäni, että Suomessa olisi paljon enemmän valikoimaa. Täällä kaikki kaupat myyvät yhtä ja samaa, ja yksilöllisempiä takkeja - ja yleensä muitakin vaatteita - saa etsimällä etsiä.

En ole norjalaistunut läheskään niin paljon, että minulla olisi tarve pukeutua samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Täällä nimittäin näyttää olevan tapana, että tyyli on kaikilla sama. Eikä kaupoistakaan löydy mitään erilaista. Mikä tässä on syy ja mikä seuraus? Onko kauppojen valikoima yksitoikkoinen, koska kaikki haluavat samanlaisia vaatteita. Vai pukeutuvatko kaikki samalla tavalla, koska valikoimaa ei ole? Onko jossain erilaisia vaatekauppoja?

13 kommenttia:

 1. itse käytän paljon erityyppisiä vaatteita ja piristystä "tavalliseen" vaatekaappiin löytyy esim. indiskasta, vaikken hippityylisistä perustakkaan. mutta oikeassa olet, kaikki (kovasti yleistän nyt) norjalaiset tuntuu olevan samasta puusta veistettyjä.

  VastaaPoista
 2. Fretex on ainoa mistä löytyy vaihtelua;)

  VastaaPoista
 3. Täällä suunnalla ainakin urheilukauppojen valikoimista löytyy väriä, mm. Sweetin kamoja on paljon. Ja väriä riittää... :) Täällä ei ole vieläkään satanut lunta vaikka ne lumitykit ovatkin täydessä käytössä, toivottavasti muutama päivä vielä mennään ilman lumisadetta, tiistaina olisi renkaiden vaihtoaika...

  VastaaPoista
 4. Emmi, Indiskassa en ole tainnutkaan käydä vähään aikaan (ei ole hippi minäkään...), mutta ehkäpä pitäisi vilkaista taas valikoimaa.

  Ari, Fretex... hmmm... :P

  Satu, tosiaan sitä toppatakkia kannattaisi varmaan etsiä urheilukaupasta. Mulle kelpaa kyllä sporttinenkin :) Tänään oli muuten paikoitellen tosi liukasta talvirenkaillakin, vaikka sitä lunta ei kyllä enää ole tiellä, jäätä vain.

  VastaaPoista
 5. Alkaas nyt valittako siella etelassa.. taalla niita vaatekauppoja ei niin vaan olekaan eli valikoimat ovat pienet:) Mutta løysin Cubuksesta kivan talvitakin. Sellainen puolipitka jossa karvakaulus ja hihassa ei nyt norjanlippu, mutta joku sellainen "vaakuna". en ole tarkemmin katsonut. Mutta kiva takki ja hinta kai 700nok.

  VastaaPoista
 6. Kalastajamuija, kun vertaa etelää Suomessa ja Norjassa tässä asiassa, niin Norja kyllä häviää. Mutta varsinainen pointti oli, että vaikka kauppoja riittää, niin valikoima on siitä huolimatta olematon ;)

  VastaaPoista
 7. Mä olen tällä hetkellä ihan hurmiossa kun kaupoista löytyy violettia :D Pitää varmaan ostaa vaatekaappi täyteen, seuraava sesonki tuo sitten tietysti ihan muut värit...

  (eli joo, samaa kiroiltu täällä)

  VastaaPoista
 8. Nunt, pitäisikö käydä Ruotsin puolella vaateostoksillakin, jos siellä vaikka olisi paremmat valikoimat? ;) Halvempaa ainakin, oletan.

  VastaaPoista
 9. Kyllä Svinesundissa ainakin valikoimat ovat aika samat kuin Norjan puolella, norjalaisillehan ne kauppakeskukset ovat tarkoitettu. Halvempaa on kyllä kurssivaihteluista riippuen. Nodrbyssä on sitten ainakin yksi varastomyymälä, joka myy konkurssipesien tms. tuotteita, sieltä olen saanut jotain ulkoiluvaatteita halvalla.

  VastaaPoista
 10. Hih:) tsoukki tsoukki:) kyllä täällä Norjassa on kapeampi valikoima. Niin vaatteissa kuin elintarvikkeissa. Olen muuten tulossa nyt 4.11 Osloon ja ajattelin käydä Sandvikassa. Kuulin että Storsenter on kasvanut hirveästi.

  VastaaPoista
 11. Nunt, pitäisi varmaan ajaa vielä rajalta muutama kilometri eteenpäin, niihin ruotsalaisille tarkoitettuihin kauppoihin ;)

  Kalastajamuija, Storsenterissä on "uusi osa" E16:n toisella puolella. En tiedä, milloin se on rakennettu, mutta ilmeisesti viime vierailusi jälkeen sitten. Oletko tulossa business- vai pleasure-käynnille tänne etelään?

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen pointti liittyen pukeutumiseen, kerro ihmeessä jos onnistuit jotain mielenkiintoista löytämään! Moskovassa taas voi olla joskus vaikea löytää jotain hyvin tavallista...paikallisen mittapuun mukaan. Siis jotain ilman glitteriä, paljetteja, karvoja, rimpsuja,kiekuroita ja rämpsyjä...henkkamaukallakin näyttää olevan ikkunoissa aina ne kaikkein "venäläisimmät" vetimet:)


  Tosin minä en taida toppatakkia löytää mistään, on meinaan tuota kokoa sen verran jo...ei kehtaisi miehen metsästystakkiakaan laittaa:)

  VastaaPoista
 13. Naatuska, norjalaisessakin tyylissä on paljon enemmän niitä rimpsuja ja kiekuroita kuin suomalaisessa. Karvojakin näkyy, mutta se saattaa kyllä olla vain jokin tämänhetkinen muoti-ilmiö. Ongelma tulee vastaan mm. siinä, että minä en ole kauhean innostunut pitseistä ja frilloista ynnä muista röyhelöistä ;P

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...