perjantai 30. heinäkuuta 2010

Hetkeksi helteeseen

Hellepäivän asut

Täällä Oslon kupeessa on suhteellinen ilmankosteus viime aikoina ollut niin usein lähellä sataa ja lämpötila niin kaukana helteestä, että muutaman päivän piipahdus Helsinkiin lämmittelemään oli ihan paikallaan.

Kolmenkymmenen asteen lämpötila tuntui iholla ihanalta siitäkin huolimatta, että hiki virtasi varjossakin. Aurinkolaseillekin löytyi käyttöä.

Yleensä olen Suomen-matkoilla käynyt ruokakaupassa, kaikenlaisia herkkuja notkuvien hyllyjen ääressä kuolaamassa - niin kuin ilmeisesti muutkin Norjassa asuvat suomalaiset. Tällä kertaa kuitenkin ruokaostokset jäivät vähemmälle. Syömistä enemmän heinäkuun helteessä kiinnostivat muut asiat.

Katselin kesävaatteissaan kaduilla kulkevia ihmisiä ja vaatekauppojen valikoimaa.

Suomalaiset naiset pukeutuvat paljon värikkäämmin kuin norjalaiset ja erilaiset tyylit ovat paremmin esillä. Marimekon printtikuoseja näkee joka paikassa, myös japanilaisturistien yllä.

Täällä Oslon kupeessa tämän kesän hitti ovat pastellivärit ja leggings-tunika-viritelmät. Persoonallista pukeutumista saa oikein etsiä. Mutta jos kaupoista ei muuta löydy, ainakaan ilman ahkeraa etsimistä, niin mitäpä muutakaan naiset sitten ostaisivat.

Laukkuun ei paljon ostoksia mahtunut, mutta sen mitä ostin, valitsin värin perusteella. Ei pastellia.

Kotiinpaluu eilisiltana oli ankea. Lämpöä oli viisitoista astetta vähemmän kuin Helsingissä, satoi reilusti vettä ja tuuli. Ulkona oli pimeää.

2 kommenttia:

  1. Heh, tutulta kuulostaa tuo herkkujen kuolaaminen Norjan ulkopuolella. Itse olen aikaisemmin viettänyt Norjassa vain kesiä, mutta nyt kun vakkarityöt ovat alkamassa olen jo innolla odottanut työmatkoja joilta voin tuoda kotiin "eksoottisia" herkkuja... :)

    Satu

    VastaaPoista
  2. Satu, myös Ruotsista saa kaikenlaisia Norjassa tuntemattomia herkkuja, esim. Fazerin hapanleipää. Ruotsin ruokakulttuuri taitaa olla vähän lähempänä suomalaista kuin Norjan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...