maanantai 13. kesäkuuta 2011

Neighborhood watch

Naapurilla on uusi polkupyörä

Kotona sairaslomaillessa on aikaa tarkkailla naapurustoa. Viikossa huomaa jo kaikenlaista, mutta täytyy sanoa, että aika hiljaista täällä on. Tosin tässä viikon aikana on ollut muutama sadepäivä, mikä tietenkin vähentää ihmisten aktiviteetteja ulkona. Mutta ei toki kaikkea.

Seinänaapurissa on vauva, joten olen olettanut, että naapurin rouva on äitiyslomalla ja viettää päivänsä kotona. Tällä viikolla en nähnyt rouvasta vilaustakaan päiväsaikaan. Sen sijaan naapurin mies lykki vaunuja ja muutenkin puuhasteli ulkona poutasäällä. Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, mitä naapurit tekevät työkseen, mutta vauvan iästä päätellen sen äidin pitäisi vielä olla kotona. Ovatko naapurit sitten jonkinlaisia sosiaalipummeja, joista kumpikaan ei käy töissä? Mene ja tiedä.

Samaisten naapureiden kissa viettää suurimman osan vuorokaudesta ulkona satoi tai paistoi. Pahimpana sadepäivänä kissa istui oven takana naukumassa eikä päässyt sisään. Aikaisemmin olemme panneet merkille, että kissa jätetään ulos, jos naapurit lähtevät viikonlopuksi pois kotoa. Kyseinen kissa on se sama, jonka kanssa meidän kissamme eivät tule toimeen, eikä niitä oikein edes huvita mennä ulos, kun naapurin kissa päivystää pihapiirissä lähes aina.

Sade on loppunut

Toinen naapuri rakensi sateensuojaa terassille pahimpana sadepäivänä. Ja hommissa ei ollut naapuri itse, vaan mitä ilmeisimmin naapurinrouvan isä, joka ensin pystytti rakennustelineet ja sitten alkoi ruuvailla aaltopeltiä paikoilleen. Tämän rouvan mies on erinomaista norjaa puhuva ulkomaalainen, jolla ei ilmeisesti ole remonttireiskan taipumuksia.

Viereisessä talossa asuu pari pihanhoidosta kiinnostunutta naista, joista ainakin toinen kitkee kukkapenkkejä aika usein kun ilma on hyvä. Tällä naisella onkin lähinaapuruston hienoimmat istutukset pihassaan.

Vastapäätä olevassa talossa ei viikon aikana näkynyt oikeastaan minkäänlaista elämää. Siinä kuitenkin asuu neljä perhettä, myös lapsiperheitä. Lapsia näkyy ulkona leikkimässä hämmästyttävän vähän ja lähinnä vain todella lämpiminä päivinä. Eikö täällä ole tapana, että lapset leikkivät ulkona?

Työntouhussa

3 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista!! Hyvä että neighbourhood watch toimii :)

  VastaaPoista
 2. Heh :D Ihanaa naapurikyttäystä!

  Minun kokemusteni mukaan Norjassa, tai ainakin näillä meidän alueilla, lapset eivät leiki juurikaan ulkona iltaisin. Ja päivisin kaikki yli 1-vuotiaat ovat tietysti päiväkodissa. Kun lasten päiväunet lopetetaan suomalaiseen keskivertoon verrattuna melko aikaisin, täytyy nukkumaan mennä ajoissa eikä aikaa tai intoa siten oikein ulkoleikeille iltaisin jää. Leikkipaikkojakaan ei ole Suomen tyyliin, kun niille ei ole käyttöä. Lisäksi mielestäni vallalla on hiukan sellainen kulttuuri, että päiväkoti huolehtikoon kaikesta lasten virikkeellisyydestä. Eipä täällä ole jumppia sun muita keijukerhoja iltaisin alle kouluikäisille lapsille. Harrastamaan ehtii tietysti myöhemminkin.

  Pikaista parantumista!

  VastaaPoista
 3. Pitäähän naapureita tarkkailla, kun siihen on mahdollisuus ;)
  Teresa, täällä tosiaan tuntuu monessa asiassa, lastenkasvatus mukaanlukien, olevan vallalla ajattelutapa, että yhteiskunta hoitaa...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...