lauantai 11. syyskuuta 2010

Saapaskansaa

Saappaat edestä

En tiedä, mikä Suomessa tällä hetkellä on tilanne, mutta ainakin täällä kumisaappaat näyttävät olevan kuuminta hottia. Jo vuosi sitten näkyi näitä citysaappaita joka toisella naisella ja nyt niitä taitaa olla vieläkin enemmän. Oikein passelit jalkineet syyssateisiin.

Saappaita on tosin näkynyt katukuvassa pitkin kesää. Onhan kesä ollut aika sateinen, mutta kun se säätila ei vaikuta olevan ainoa syy kumisaappaiden käyttämiseen. Niitä on nimittäin kävellyt vastaan myös sellaisina päivinä, kun sadepilviä ei ole ollut edes näkyvissä. Ovat ilmeisesti muuten sopineet täydentämään päivän asua.

Selvä trendiasuste siis.

Saappaat takaa

Minäkin sitten kävin saapasostoksilla, kun ajattelin, että ehkä ne komeron perältä löytyvät nokialaiset eivät ole esittelykelpoiset. Ja ihan järkevästikin ajatellen märät kengät jalassa kuljeskelu syksyn räntäsateissa ei ole kovin mieltäylentävää.

Jätin suosiolla kauppaan ne kalleimmat merkit, Hunterit ja muut, mutta täytyy sanoa, että siitä huolimatta nämä ovat kalleimmat kumisaappaat, jotka olen koskaan omistanut. Muotoilu muistuttaa enemmän ratsastussaapasta kuin marjastussaapasta, ja saappaanvarressa roikkunut lappunippu on kuin goretex-jalkineissa. Norjalaista hi-techia! Ja mukana tuli kiillotussieni, niin että nyt on sitten jotain iltapuhdettakin, kun näitä puunaa.

Ja näyttää siltä, ettäsaappaat tulevat tarpeeseen. Ulkona nimittäin sataa ja sadetta on luvassa huomiseksikin.

Saappaat makaa

12 kommenttia:

 1. Oikeassa olet. On kyllä niin hotti kumisaappaat, kun pohjassa on vielä punainen osanen, ihan kuin vaelluskengissä se keltainen.
  Mutta kyllä meidän kalastajan saappaat ainakin hakkujen massiivisuudessa sinun uudet kumpparit voittaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla menee ainakin yksi pari kumppareita vuodessa. Lampaan lanta on aika voimakasta ainetta nääs. Joten en osta niita kalleimpia.

  VastaaPoista
 3. Hienot saappaat! Kyllähän norjalaisessa kenkähyllyssä pitää olla saapaspari tahi viisi. Eri tilanteet vaativat omanlaisensa suojat, riippuen siitä onko lähdössä vuorille, kaupungille tahi juhliin tyyli ei saa pettää. Käytännöllisyys ennen kaikkea.
  T: vasta kaksi paria kaapissa

  VastaaPoista
 4. Avletto, ei nämä ihan turvasaappaista taida käydä, vaikka jotenkin aika massiivisen oloiset ovatkin.

  Kalastajamuija, eikös olekin! Nämä kun vetää jalkaan, lähes maastoutuu norjalaisten keskelle ;)

  Tuula, ei työsaappaiksi varmaan kannatakaan ostaa mitään ekstrahienoa. Nämä toivottavasti kestävät muutaman vuoden katukäytössä. Ja tuskin ne maastossakaan heti pilalle menevät. Täytyy varmaan silti vältellä niitä läjiä, jos sattuu vastaan tulemaan :)

  VastaaPoista
 5. Fjordinna, pari paria minullakin jo/vasta on, kun mukaan lasketaan ne ikivanhat nokialaiset marjastus- yms. saappaat.

  VastaaPoista
 6. Hienot on saappaat! Itsekin hankin kivat kirkkaankeltaiset kaupunkisaappaat mutta niistä tulikin vihreätköt nurmikkoa leikatessa. Uudet kaupunkisaappaat ovat ostoslistalla... :)

  VastaaPoista
 7. Todella hienot saappaat! Itse haeskelin kolme vuotta sitten Moskovasta tinkaan kumisaappaita kun totesin, että loskaa riittää ja se pilaa kengät hetkessä. No, mistään ei löytynyt tuolloin joten ostin saappaani lastenvaateliikkeestä jossa riitti kokoja...
  Nyt löytyisi kumppareita ja sellaisia naismaisia versioita kannalla ja vaikka miltä merkiltä...ajattelin kulkea vastavirtaan ja ostin toiseksi pariksi Suomesta pinkit hai-saappaat:)

  VastaaPoista
 8. Satu, niin kuin Fjordinna tuossa jo totesi, niin kyllähän niitä saappaita pitää useampi pari olla. Saa sitten vaihdella käyttötarkoituksen mukaan ;)

  Naatuska, Hai-saappaat voisivat täälläkin herättää huomiota, kun yleinen pukeutumistyyli muuten on aika naisellinen eikä retro todellakaan näytä olevan in :o)

  VastaaPoista
 9. Vasta kun kirjoitit tästä saapasaiheesta olen huomannut, että saappaat on tosiaan in:) Satoi tai paistoi. Niin täällä Norjassa kuin Suomessakin:) Mäkin haluun! Mulla vanhat oranssit Nokian saappaat.. ne ei taida olla kaupunkikävelyyn sopivat:)
  ps. olen käyttänyt maihareita kun olemme käyneet retkillä. Ja viimeisen suo-reissun jälkeen huomasin, että pohjat olivat ihan kuluneet ja osaksi lähteneet irti! En ole käyttänyt näitä kenkiä kuin ehkä 15 kertaa. Ovat kyllä varmaan 10 vanhat. Mutta mikä voi tuolla lailla kuluttaa/syövyttää kengän pohjaa??

  VastaaPoista
 10. Kalamuijalle: Valo syövyttää kenkiä ja lehmän kusi nyt ainakin, mutta oletan ettet ole navetassa maihareissasi kävellyt.

  VastaaPoista
 11. Ja nyt täytyy vielä kirjoittaa lisäkommentti että täällä Oslossahan kumisaappaat tosiaan ovat niin kuumaa kamaa! Ja ihan syystä, voi kun itsellänikin olisi eilen olleet kumisaappaat "työkenkien" sijasta.......

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...