tiistai 25. tammikuuta 2011

Laatikkoleikki

Tästä se alkaa. Olen viime aikoina keräillyt banaanilaatikoita kaupoista ja eilen osuin paikalle juuri oikeaan aikaan. Onnistuin kartuttamaan kokoelmaa peräti kahdellakymmenellä laatikolla. Eiväthän ne edes kaikki mahtuneet kerralla autoon, mutta kun kyseessä oli meidän lähikauppa, uuden hakureissun tekeminen ei aiheuttanut liikaa vaivaa. Mies tosin oli sitä mieltä, että loput voisi hakea huomenna, mutta käytin kuitenkin tilaisuuden hyväkseni heti. Huomiseen mennessä joku muu voisi ottaa laatikot! Ja tähänastisen kokemukseni mukaan lähikaupassa ei usein ole tarjolla näin paljon laatikoita kerrallaan.

Parhaat laatikonhamstrauspaikat ovat sellaisia, joissa tyhjät laatikot tuodaan automaattisesti esille asiakkaiden vietäväksi. Jos sen sijaan joutuu vaivaamaan kaupan työntekijää, tulos on todennäköisesti laiha, koska laatikkojen raahaaminen esille jostakin takahuoneen perukoilta näyttää olevan niin rasittavaa ettei niitä sitten tuoda asiakkaalle enempää kuin mitä kerralla pystyy kantamaan. Asiakaspalvelua tässä asiassa voisi vähän parantaa.

Mies oli aluksi vähän skeptinen banaanilaatikoiden suhteen ja halusi vuokrata tai ostaa muuttolaatikoita. Ehkä ilmaisten laatikoiden haaliminen kaupoista ei sovi norjalaisten itsetunnolle, mutta minulle ne kyllä kelpaavat oikein hyvin. Muuttoon saa muutenkin sijoitettua ihan riittävästi kruunuja, joten tässä asiassa valitsen mieluummin ilmaisen vaihtoehdon. Pahvilaatikoiden ainoa isompi haittapuoli on niiden hävittämisestä aiheutuva vaiva sen jälkeen, kun tavarat on saatu paikoilleen.

Jos joku Oslon seudulla tarvitsee ison (tai pienemmänkin) kasan laatikoita noin kuukauden kuluttua, täältä niitä saa silloin ilmaiseksi.

Ammattimaisten muuttomiesten maksullisiin palveluihin on pakko turvautua muutaman hankalammin kuljetettavan esineen osalta. Pianosta totesin heti kättelyssä, että sitä ei sitten edes yritetä raijata potentiaalisesti liukkaita ulkoportaita ylös millään epämääräisellä talkooporukalla. Siitä tuskin seuraisi mitään hyvää. Ja kun tilataan pianonmuuttajat, samaan kuormaan voidaan sitten laittaa muutama muukin isompi ja painavampi tavara.

Netistä löytyy MittOppdrag-sivusto, jota kautta voi pyytää tarjouksia kaikenlaisista työsuoritteista. Kirjaat ilmoitukseen, mitä haluat tehtäväksi ja missä, ja sitten tekijät antavat tarjouksensa, joista voi valita sopivimman. Aika kätevää, kun ei tarvitse ryhtyä googlaamalla etsimään muuttofirmoja ja jokaiselle erikseen tehdä tarjouspyyntöä.

Vuorokaudessa tarjouksia tuli aika monta ja hintahaitari on suuri. Minua ihmetyttää hinnoittelussa mm. se, että useimmat ilmoittavat verottoman hinnan. Mikä idea siinä on, kun kuitenkin pitää maksaa verollinen hinta?

6 kommenttia:

 1. Noi banaanilatikot on kyllä parhaita muuttolaatikoita! Mutta niitten saanti, ja roudaaminen, kaupoista on just se hankalin osuus. Sen takia suurin osa mun muuttolaatikoista on töistä, sieltä löytyy aina kans hyviä laatikoita.
  Ja ainakin Suomessa saa Alkosta viinipulloille tarkoitettuja laatikoita, niihin mä aina pakkaan lasit, kun niissä on semmoset "välipalat".
  Tommonen MittOppdrag sivusto olis hyvä Suomessakin!

  VastaaPoista
 2. Kysy myös suoraan pianoliikkeen omia/suosittelemia kantajia ettet saa jonkun pubin puulaaki kantajia.

  VastaaPoista
 3. Sullahan alkaa tosiaan olemaan laatikoita ihan kiitettävä pino! :) Ja hyvä että täältä voi lueskella muuttovinkit jo nyt, että jos me joskus löydettäisi oma kämppä....

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti epäilen, että sen sivuston kautta aika monet teettävät / tarjoavat juuri niitä verottomia töitä...

  Meilläkin tuli sen kautta kyllä tuo autotallin ovi, verollisena, paikalliselta yrittäjältä ja muistaakseni myös sähkömies.

  VastaaPoista
 5. Laatikoiden hamstraaminen jatkuu. Eiväthän nämä kuvassa näkyvät riitä vielä mihinkään! ;)

  Tuollainen sivusto on kyllä kätevä sen sijaan että ryhtyisi googlaamaan tms. muuttofirmoja. Mutta totta mitä Nunt sanoo, että siellä on varmasti tarjolla monenlaista yrittäjää. Esim. meille tulleiden tarjousten hintahaitari on niin suuri, että tuskin kaikkiin hintoihin sitten lopultakaan oikeasti sisältyy sitä veroa ja ammattitaidossakin voi olla vaihtelua... Tässä on sitten työn tilaajan vastuulla, millaisen tarjouksen ja työn tekijän valitsee.

  VastaaPoista
 6. Banaanilaatikot ovat todella monikäyttöisiä. Lujia ja sopivan kokoisia kantaa. Kyllä pohja kestää.
  Lisäksi erinomaisia kesä/talvivaatteiden sängyn alla säilytykseen ahtaissa asunnoissa :)
  Voimia muuttotouhuihin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...