maanantai 10. helmikuuta 2014

Lisämitaleita odotellessa

Olympialaiset pyörähtivät käyntiin ja Norjan joukkue näyttää olevan heti tekemässä sitä, mitä heiltä odotettiinkin. Napsivat mitaleita. Tällä hetkellä tosin Norja on "vasta" kolmantena mitalitilastossa.

Norjan urheilutähdet ovat hiihtäjiä, joiden naamoja on jo hyvissä ajoin ennen olympialaisia saatu ihailla maitopurkkien kyljessä ja vähän muuallakin. Hiihto on ehdoton ykköslaji, josta jo etukäteen laskeskeltiin saatavan useita mitaleita. Sehän olisi täällä mahdoton ajatus, että hiihtomitaleita tulisi vain pari. Jos niin sattuisi, syyllisiä etsittäisiin todennäköisesti sekä maan rajojen sisä- että ulkopuolelta. Eihän hiihto toki ainoa laji ole, jossa norjalaisilla on mahdollisuus päästä mitaleille, mutta ne muut lajit tuntuvat jäävän hiihdon varjoon.

Marit Bjørgen lunasti odotukset heti lauantaina, mutta sunnuntaina miesten hiihdossa tapahtui jotakin odottamatonta, kun Norjaan tuli vain pronssia ja ennen kaikkea miesten suurin hiihtotähti Petter Northug oli vasta sijalla 17. Mikä järkytys!

Talviolympialaisten merkitystä norjalaisille kuvaa viikko ennen kisojen alkua noussut häly, kun Oslon pormestari (tätä käännöstä wikipedia tarjoaa ordførerille) kielsi kaupungin työntekijöiltä kisojen katsomisen työaikana. Työntekijöiden edustajat pitivät kieltoa täysin kohtuuttomana niuhottamisena. Sitä en ole seurannut, miten kiellon noudattaminen on sujunut. Veikkaan, että huonosti, koska norjalaisilla on taipumus olla välittämättä turhanpäiväisistä säännöistä. Ja talviolympialaiset nyt vain sattuvat olemaan huomattavan tärkeä tapaus norjalaisille.

Olympialaiset ja niiden ympärillä käyty keskustelu eräistä ei niin suoraan urheiluun liittyvistä asioista on innoittanut suurta norjalaista urheilukauppaketjua tekemään alla olevan kannanoton. Kyllä, on se kannanotto, aihe huomioiden jopa poliittisluonteinen sellainen. Venäjä-viitteitä suorastaan vilisee taustalla ja asia, jonka puolesta otetaan kantaa, tuskin jää kenellekään epäselväksi ainakaan loppuhuipennuksen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli intranetissä kehoitus olla streamaamatta.

    Tiistaina (naisten viesti) tuli ilmoitus palveluntarjoajalta, että koko verkkokapasiteetti ulkoa sisään oli käytössä...

    VastaaPoista
  2. Nämä on näitä nykyajan ongelmia... ;D Meillä on sentään töissä telkkari auki avokonttorin seinällä koko päivän, niin ei ainakaan kaikkien tarvitse katsoa netin kautta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...