tiistai 16. elokuuta 2011

Katto-Kissaset

Luvattomilla teillä
Kissoilla on suhteellisen hyvät ulkoilumaastot tässä rivitaloalueella, vaikka kissan näkökulmasta alue taitaa olla vähän ylikissoitettu. Naapurin terroristikissan kanssa tilanne lienee jossain määrin rauhoittunut sen ansiosta, että Sophus oli taannoin muutaman viikon sairaslomalla normaaleista pihavahdin hommistaan. Sinä aikana naapuruston muut kissat saivat ilmeisesti vähän hengähtää ja vahvistaa omia reviireitään.

Mutta riittääkö se näille hyväkkäille? No ei todellakaan! Kesän aikana on tehty uusi aluevaltaus, joka näin rivitalossa asuessa aika ongelmallinen.

Ulos tekee yöeläjän mieli
Jossain vaiheessa kissat huomasivat, että kun ensin hyppää parvekkeen kaiteelle ja siitä loikkaa parvekevaraston katolle, voi sitten edelleen kävellä rivitalon kattoa pitkin poikin.

Kissathan eivät tunnetusti kärsi korkeanpaikankammosta, minkä lisäksi ne ovat äärettömän uteliaita. Huono yhdistelmä. Katolta putoamisen riski ei taida olla kovin suuri, mutta seikkailut voivat muuten päätyä luvattomille teille.

Katolla oli ilmeisesti seikkailtu iltaisin parvekkeen oven ollessa auki jo jonkin aikaa, ennen kuin me huomasimme, mitä tapahtuu. Eihän katolla kävely sinänsä ketään (kai) häiritse, mutta kun sieltä katon kautta pääsee myös naapurien parvekkeille. Ja jos naapurin parvekkeen ovi sattuu olemaan auki, niin sitten voi vielä kutsua itsensä kyläilemään myös sisätiloihin.

Nyt voisin tulla sisään, ainakin hetkeksi.

Talon toisen pään asukkaat kertoivat taannoin, että Vilppu oli käynyt kurkkimassa heidän parvekkeellaan, mutta lähtenyt karkuun tullessaan huomatuksi. Näillä naapureilla on sisäkissa, joten siellä ilmeisesti pidetään omankin kissan takia parvekkeen tapahtumia silmällä.


Eräänä aamuna herätessäni löysin Vilman ulkoa, maan tasalta. Olen aivan varma, että kissa ei ollut ulkona, kun menimme nukkumaan. Ilmeisesti se oli päässyt livahtamaan parvekkeelle ja kävellyt jonkun naapurin parvekkeenovesta sisään ja tullut sitten ohjatuksi ulos toista kautta.

Naapurin kissakin on kyllä löytynyt pari kertaa meidän keittiöstä kissanruokakupilta, joten vuoroin vieraissa. Se oli kyllä aika äkäinen, kun sille näytettiin ovea. Olivatkohan tarjoilut paremmat kuin kotona?

Mitään negatiivista palautetta naapureita ei ole kissojen seikkailuista kuulunut. Jonkinlainen katollepääsyn este parvekkeelle pitäisi kuitenkin rakentaa, että saadaan taas pitää parvekkeen ovea auki ilman, että naapurit saavat kutsumattomia vieraita.

Mittään luvatonta en ole tehny! Ihan tässä vaan näitä kukkasia tassulla läpsyttelen. Kai se nyt sentään on sallittua?

2 kommenttia:

  1. Voi näitä kattiloita! Katolta on varmaan hienot näköalat ;).

    VastaaPoista
  2. Ihania <3<3 Kissat on kyllä niiiiiin mainioita :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...