keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Räntää

Pääsiäisen merkki

Pääsiäinen tulee ja koko Norja tuntuu pysähtyvän jo kiirastorstaista lähtien. Koululaisilla on lomaa koko pääsiäisviikko ja aika monet vanhemmatkin taitavat olla kotona.

Jo tänään kaupat menivät kiinni aikaisemmin ja lähikaupan kassajonojen ostoiskärryistä päätellen naapuruston perheet valmistautuivat vähintään viikon kestävään piiritystilaan. Lähikaupassa näkee todella usein ihmisiä, joiden kärryt on lastattu kukkuroilleen ruokaa. Siis aivan tavallisinakin viikonloppuina ja jotenkin aivan liioitellun täyteen. Meidän kahden hengen talouden ostoskärry näytti aika vaatimattomalta lasteineen, kuten yleensä, vaikka ostoksia oli selvästi normiviikonloppua enemmän.

Lauantaina pääsee uudelleen ruokaostoksille ja silloin lähdetään etsimään lammaspaistia, joka tänään jäi ostamatta. Kaupan lampaat oli myyty - jos niitä oli ollutkaan. Lauantaina pitää sitten suunnata isompaan kauppaan, jossa on paremmat valikoimat. Lähikauppa ei ole ihan siitä parhaimmasta päästä...

Auringoton kevätpäivä

Kevät edistyy hitaasti mutta varmasti. Aurinkoa ei ole kunnolla näkynyt moneen päivään. Sumua, tihkua ja muuta mukavaa sen sijaan riittää. Tämän päivän vesi- ja räntäsade varmasti sulattaa lunta, mutta kyllä sitä vielä riittää moneksi päiväksi, vaikka sulamisvauhti pysyisi samana. Tässä laaksossa narsissit kukkivat vasta sisätiloissa. Pihan kevättöitä ei tarvitse vielä ajatella yhtään. Ei silti tarvitse mennä kuin muutama kilometri meren suuntaan - ja vuono on näköetäisyydellä meiltä - niin lumi on jotakuinkin sulanut.

Mies ehdotteli, että voitaisiin lähteä hiihtämään jonakin päivänä pääsiäisen aikana. Hiihto vesisateessa ei kyllä oikein innosta. Katsotaan sitten jos innostutaan lähtemään jonnekin riittävän kauas. Vesisuksia kun meillä ei ole.

Vesikeli

Tänään käytiin palauttamassa pääsiäisloman alun meillä viettänyt lapsi takaisin äidilleen. Vettä tuli valtatiellä joka suunnasta ja näkyvyys oli välillä minimissä. Panin merkille yhden auton, jonka renkaista vesi lensi hassusti yläkautta vierellä ajavien silmille. Kunnon ryöpsähdys. Olikohan renkaiden pyörimissuunta väärä vai mikä lie? Kesärenkaitakin on jo liikenteessä vaikka lämpötila oli tänäänkin lähellä nollaa ja taivaalta tuli välillä muutakin kuin vettä.

Pääsiäisen kunniaksi myös kliivia innostui kukkimaan. Tämä yksilö jopa ihan ensimmäisen kerran.

Kevätkukka

1 kommentti:

  1. Oikein hyvaa paasiaista sinne!

    Taalla on myos ollut surkeat kelit koko viikon. Rantaa ja lunta suurimmaksi osaksi. Pilvet roikkuu matalalla. Ehka se tasta viela kirkastuu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...