sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Synttärit!

Blogi täyttää tänään kaksi vuotta!

Olin miettinyt blogia jo ennen Norjaan muuttoa, mutta jotenkin sen aloittaminen vain oli niin vaikeaa, että toteutin ajatukseni vasta puolisen vuotta muuton jälkeen. Vaikka perimmäisenä ajatuksena oli kertoa kuulumisia sukulaisille ja kavereille Suomessa, toivoin kuitenkin alusta lähtien saavani muitakin lukijoita kuin minut tuntevia. 

Alkuaikojen postauksissa taisi olla enemmän kuvia kuin nykyään, koska jossain vaiheessa tykästyin nimenomaan kirjoittamiseen. Vaikka saan puhua töissä suomea asiakkaiden kanssa, se ei kuitenkaan riitä tyydyttämään tarvettani ilmaista itseäni suomeksi. Käännöstöitä taas en laske itseni ilmaisemiseksi. Toisaalta bloggaaminen, erityisesti sellaisten postausten laatiminen, joissa pohditaan jotakin norjalaisen yhteiskunnan ilmiötä tai katsellaan asioita maahanmuuttajan näkökulmasta, tarjoaa mahdollisuuden aktivoida aivotoimintaa. Tämä on tarpeellista, koska töissä tällaista aktivointia ei ole tarjolla läheskään päivittäin.

Parin vuoden bloggauskokemuksella voin myös todeta, että kirjoittaminen on kivaa. Tällaista vapaamuotoista kirjoittamista en ole tainnut pahemmin harrastaa lukion jälkeen, joten ajanvietteen näkökulma kirjoittamiseen oli jo lähes unohtunut.

Ja onhan bloggaaminen ja muiden blogien lukeminen ja kommentoiminen myös jonkinlainen korvike sosiaaliselle elämälle, joka ei aivan vielä ole saavuttanut sitä tasoa, jolla se oli Suomessa.

Bloggerin tarjoamat tilastot blogissa tapahtuvasta liikenteestä kertovat, että te lukijat asutte paitsi eri puolilla Suomea ja Norjaa myös eri puolilla maailmaa. Valtaosa kommenteista tulee muilta norjansuomalaisilta, minkä takia minua kiinnostaisi nyt kuulla, keitä kaikkia täällä blogissa oikeastaan käy.

Toivon siis, että jätätte pienen kommentin tähän postaukseen! Tämä toivomus koskee myös niitä kavereita ja sukulaisia, jotka ajattelevat, että kyllä se Heli tietää, että tätä luetaan. ;)

Voitte mielellään kertoa vaikkapa missäpäin asutte tai mitä sitten haluattekaan itsestänne paljastaa. Myös postaustoiveita saa esittää - joko laajemman teeman tai tarkemman aiheen muodossa.

41 kommenttia:

 1. Ilmottaudun :-) Ja onnittelut kaksivuotiaalle blogille!

  VastaaPoista
 2. Terveiset Grimstadista, ja onnittelut 2-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 3. Luettu on täälläkin :)

  VastaaPoista
 4. Lueskelen kyllä, tästä naapurikunnan puolelta :)

  VastaaPoista
 5. Olet igoogleni blogilistalla, joten aina luen uudet kirjoituksesi.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Vielä muutaman viikon luen Suomesta asti, mutta sitten jo vähän lähempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä yhteyttä, jos kaipaat apua tai juttuseuraa! Sposti löytyy tuosta sivusta.

   Poista
 7. Hep, luetaan ja innolla luetaankin. Kiitos blogistasi :)
  Suomessa ja Norjassa luen. Seikkailen molempien maiden väliä :)

  VastaaPoista
 8. Onnea 2-vuotiaalle! Vasta vähän aikaa olen ollut vakilukija. Tykkään lukea erityisesti ulkosuomalaisuutta koskevia postauksia. Ja tietenkin kissoista :)

  Elisa (Oslossa asuva ulkosuomalainen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin täällä! Ulkosuomalaisuudesta ja kissoista tulee varmasti juttua jatkossakin.

   Poista
 9. Luen!
  Norjalaisesta urheilusta ja suhtautumisesta siihen ois kiva kuulla.
  Esimerkiks norjan mäkihyppääjäthän menestyy aika hyvin, mutta ilmeisesti se ei ole kovin suosittua siellä?
  Ja hiihto taas on kuulemma supersuosittua.

  Ja toinen postausehdotus koskee Au pair suunnitelmia.
  Onko Norjassa paljon au paireja ja mitä pitää ottaa huomioon jos sellaiseksi olisi sinne tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi urheiluun liittyvä aihe minulla onkin jo hautumassa. Au pairit ovat minulle aika vieras asia, mutta katsotaan jos siitä saisi jotain irti...

   Poista
 10. Rovaniemellä luetaan ahkerasti kommelluksesi rakkaitten naapureiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomessa asuessa näistä naapureista ei juuri ikinä kuullut mitään. Ehkä teillä siellä pohjoisessa on enemmän tietoa ;)

   Poista
 11. Jee jee, onnea kaksivuotiaalle! Näitä blogisynttäreitä on siis ollut hieman enemmänkin tässä viime aikoina :)

  VastaaPoista
 12. Onnea 2-vuotiaalle toivoo Avletton maata vaihtamassa oleva kalastaja. Mielenkiinnolla olen blogiasi jo yli puolitoistavuotta seurannut.

  VastaaPoista
 13. Onnea kaksivuotiaalle!

  VastaaPoista
 14. Onnea kaksivuotiaalle ! Luetaan täältä Rogalandista ja tykätään kovasti.

  VastaaPoista
 15. Onnea! Kiva että tykkäät kirjoittamisesta, niin että blogitekstiä on vissiin odotettavissa jatkossakin. t. Peikko etelä-Norjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopettaminen ei ole käynyt mielessä ;)

   Poista
 16. Oon ihan uusi lukija, mutta tykkään tosi paljon. Asun Helsingissä ja luen Bloglovinin kautta. Tykkään lukea ulkomailla asuvien suomalaisten juttuja. Norjakin kiinnostaa kovasti, en vain ole aiemmin löytänyt sopivia blogeja ja nyt löytyi kaksi kerralla!

  VastaaPoista
 17. Keski-pohjanmaa ilmoittautuu:) Kahlailen läpi ulkosuomalaisten blogeja säännöllisen epäsäännöllisesti. Eri maiden tavat ja maisemat kiinnostavat. Aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin ne tavat kiinnostavat myös minua :)

   Poista
 18. Onnea, en käynyt juuri nyt täällä se oli vain etiäinen ;)

  VastaaPoista
 19. Osaat kirjoittaa pohdiskelevasti mielenkiintoisista aiheista. Blogiasi on ilo lukea!

  VastaaPoista
 20. Olen lukenut säännöllisesti jo 2 vuotta :)

  VastaaPoista
 21. Kiitos kaikille kommenteista! Onneksi muutama ennalta tuntematonkin uskaltautui jättämään merkinnän käynnistään :)

  VastaaPoista
 22. Vielä kerkiän...:) Suomesta luen säännöllisesti ja kaikki (hauskat) huomiot arkipäivän asioista ja maiden kulttuuri- ja muista eroista kiinnostavat, myös kielen oppimista on hauska seurata. Omassa suvussa on myös suomalais-norjalainen pariskunta. Olisipa joskus kiva lukea myös miehesi näkemyksiä suomalaisista ja suomalaisuudesta verrattuna norjalaisuuteen, ehkä jonkun Suomen loman jälkeen ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuopa olikin hyvä postausidea. Pitää kirjata ylös, mitä kaikkea se mies onkaan suomalaisista sanonut ;)

   Poista
 23. Yksi epäsäännöllinen blogilukija kaukaa Finnmarkista ilmoittautuu.
  Suhteellisen tuore norjalais-suomalainen parisuhteemme on saanut useampia keskusteluja bloggauksistasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin huushollissa usein keskustellaan näistä asioista, joista bloggaan ;)

   Poista
 24. Itseasiassa löysin sun blogin vasta tänään, mutta hupsista miten mulla menikin melkeen 2 tuntia huomaamatta kun tätä lueskelin. Ja Oslossa mäkin näitä luen :) Ja melko tuore tapaus täällä itsekkin kun vasta tuli 8kk täyteen.

  -Peppi

  VastaaPoista
 25. Jonkun toisen blogin kautta blogiisi vähän aikaan sitten eksyin. Jotenkin jännää lukea toisen suomalaisen kokemuksia Norjasta sillä itelle on kaikki asiat ihan "tavallisia" sillä oon täällä asunu jo vuodesta 1993 asti :) Asun Buskerudin läänissä.

  Outi

  VastaaPoista
 26. Girl-In-Oslo ja Outi, kiva, että teitäkin kiinnostaa lukea :)

  VastaaPoista
 27. Jos mäkin nyt tähän vastailen, vaikka synttärit meni jo! :D

  Tukholmasta vaikutan, norskimieheni kanssa.

  Blogin löysin itseasiassa koittaessani googlettaa miehelle, mitä on rahka! En millään keksinyt mitä se on enkuksi tai ruotsiksi, mutta sitten asia selvis. Alunperin koitin selvittää mitä pasha on, se tosin unohtu tossa rahkanmetsästyksenlomassa.

  VastaaPoista
 28. Palaan tänne aina uudestaan lueskelemaan, en oikein edes muista mistä alunperin tänne eksyin, ehkä kalamuijan blogista ;) Seurailen joitakin näitä ulkosuomalaisten blogeja, varmaankin muistelen kaiholla(?) omia Venäjällä asumisen aikojani ;) Olen lisäksi Norja- ja Islanti-fani. Vaikka ammattini puolesta (kääntäjä-tulkki) voisinkin ehkä vielä joskus asua ulkomailla, en pidä sitä enää kovin todennäköisenä. Näitä sinun kirjoittamiasi Norja-kokemuksia on kyllä kiva aina lueskella. Itse siis asun tukevasti Suomessa, Pellossa.

  VastaaPoista
 29. Jos mahdollista, olisi mukava kuulla, mitä "rivikansalaiset" ajattelevat Norjan poliittisesta elämästä. Miksi kansalaiset valitsevat Suurkäräjille sellaisia edustajia, kuin valitsevat. Suomessa puolueet kilpailevat erilaisilla lupauksilla, jotka yleensä edellyttävät lisärahoitusta, joko velaksi tai veronkorotuksin. Norjassa on toisin. Valtionvelkaa ei ole, öljyrahastossa on satoja miljardeja euroja. Kuitenkin kansalaiset maksavat esim. tie- ja tunnelimaksuja, kouluruokailun, varallisuusveron jne. Miksi kansalaiset "kitisemättä" (?) maksavat sellaista, joka velkaisessa Suomessa on maksutonta?
  t. Risto K.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...