sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevättöräys

Eilen Oslon yliopiston kirjastossa käydessäni törmäsin metroasemalla opiskelijaporukkaan, joka viritteli keväisiä sointuja metroa odotellessaan. Sama meno jatkui myös metrossa muiden matkustajien iloksi.

Oslossa on yliopiston lisäksi myös useampi korkeakoulu, ja siten oletettavasti tuhansia opiskelijoita, mutta en muista aiemmin törmänneeni minkäänlaiseen opiskelijakulttuuriin. Suomalaisissa yliopistokaupungeissa opiskelijat tuntuvat olevan paljon enemmän näkyvillä.

Kevään etenemisen huomaa muuten myös siitä, että abit eli norjalaisitten russet ovat alkaneet kuljeskella ympäriinsä punaisissa haalareissaan. Russetid jatkuu kansallispäivään 17.5. asti.

Tämän kevättöräyksen myötä toivotan hyvää kevättä kaikille lukijoille, kun kevät nyt vihdoinkin on alkanut edetä vauhdilla.


10 kommenttia:

 1. Komia töräys! :D Hassua että abit siellä pyörivät haalareissa. Justiinsa päivänä muutamana mietin, että missähän muutossa mahdoin hukata omat ihanat vihreät haalarini. ;) Opiskelijapukeutumisesta puheen ollen, harrastetaanko siellä muuten ylioppilaslakkeja?

  Hyvää ja aurinkoista kevättä myös sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein googlata norjalainen ylioppilaslakki, kun en ole niitä(kään) nähnyt käytössä. Sitä käytetään ilmeisesti lähinnä heti lukiosta valmistumisen jälkeen tai "seremoniallisissa yhteyksissä". Myös abeilla on vastaava lakki, joka on punainen.

   Poista
 2. Keväisiä töräyksiä vaan sinnekin, täällä korpimailla oli tänään todella kuuma päivä ja tulipa siinä heitettyä sen kunniaksi koiran kanssa pitkä pyörälenkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vielä voi sanoa, että olisi kuuma, mutta ainakin ollaan menossa kohti lämpöä. :)

   Poista
 3. Mä olenkin joskus miettinyt että onko se haalari ihan suomalainen juttu, kun ei ole muualla osunut silmiin. Mutta siellä siis ilmeisesti vain abit käyttää niitä?

  Viime kesänä heitin omani pois, hain sen jo kerran roskista, mutta vein sen sitten takaisin. Nyt kyllä taas vähän kaduttaa, mutta ei kaikkea voi säästää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijahaalareita en ole täällä nähnyt. Tosin kuten tuossa totesin, Oslossa ei muutenkaan ole tätä ennen minkäänlainen opiskelijaelämä varsinaisesti pistänyt silmään. Abihaalareita sen sijaan näkyy runsaasti joka kevät.

   Poista
 4. Itse opiskelin yhden lukukauden Bergenissä aikoinaan ja vaikka opiskelijakulttuuri ei ehkä ulkopuolisille ollut niin kovin näkyvää (ei ollut haalareita ei), toimintaa oli kovastikin. Varsinkin kun koulumme oli paikallisen panimon sponsoroima :) Baarissa olut oli halvempaa kuin kaupassa, joten yllättäen toiminta keskittyi sinne baarin puolelle.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että opiskelijakulttuuria on, vaikkei se ulkopuolisille näykään. Mutta että panimo koulun sponsorina?! Kuulostaa erikoiselta :P

   Poista
 5. Heh, siis keltaiset housut ovat nyt inn.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...