lauantai 16. heinäkuuta 2011

Rannalla

Loman alkua sopii viettää rannalla, kun aurinkokin paistaa. Hvalstrand on joillakin kriteereillä rankattu Norjan parhaaksi uimarannaksi. Onhan se hieno 1930-luvuilla rakennettuine funkistyylisine ravintoloineen ja hyppytorneineen. Vuonon vesikin tuntui tänään ilmoitettua 19 astetta lämpimämmältä.

Naisten kokouimapuvut näyttävät olevan täällä täysin poissa muodista. Aivan pikkulapsia lukuunottamatta kaikilla on bikinit ikään ja kokoon katsomatta. Rusketus on muotia ja talvisaikaan sitä hankitaan solariumin tai itseruskettavien voiteiden avulla.

Jotenkin silmään pisti myös se, että välillä uimahyppytorniin kiipeili ilman aikuista aika pieniäkin lapsia, jotka eivät sitten - onneksi - tohtineet kuitenkaan hypätä.

Pysäköinti rannan tuntumaan maksaa. Portilla on uimasesongin aurinkoisina päivinä rahastaja, mutta muina aikoina huvi on ilmaista. Jos portista saapuu ilman autoa, uimaan sentään pääsee maksutta. Se minulle on jäänyt epäselväksi, minkä tahon taskuun pysäköintimaksu menee.

Vedestä löytyi tällaisia vesiötököitä, pikkuruisia rapuja. Jotkut näyttivät keränneen myös sinisimpukoita, joissa oli vielä asukas sisällä pitämässä kuoria tiukasti kiinni, ja vesirajaan oli kertynyt melkoinen kasa sentin läpimitaltaan olevia tyhjiä kotiloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...