maanantai 28. helmikuuta 2011

Uudet näkymät

Runsas viikko uudessa kodissa ja kaaos alkaa vähitellen väistyä. Miehen kanssa on ihmetelty nurkkiin kertyneen tavaran määrää. Sen pakkaamiselle - tai setvimiselle kierrätystä ja poisheittoa varten - vanhassa paikassa ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Tavaran määrää ei oikeasti edes ymmärrä ennen kuin pitää muuttaa.

Irtaimen omaisuuden sovittaminen uuteen asuntoon on taitolaji. Varsinkin kun kyseessä on 1950-luvulla rakennettu talo, jossa säilytystilaa on minimaalisesti. Nykyihmisellä on enemmän tavaraa, minkä takia nykyihminen suuntaa lähimpään Ikeaan ostamaan säilytystilaa. Onneksi joku asukas on 1950-luvun jälkeen ymmärtänyt myös rakentaa lämpöeristetyn ulkovaraston.

Ensivaikutelma uudesta naapurustosta on aivan erilainen kuin mitä entinen naapurusto oli. Täällä naapurit ovat näkyvillä, ulkoilevat lastensa ja koiriensa kanssa, kolaavat lunta ja pysähtyvät juttelemaan toisilleen. Rivitaloyhteisö on jotakin aivan muuta kuin Jaguaarien ja muiden ökyautojen omistajat, jotka linnoittautuvat omakotitaloihinsa.

Itseäni ilahduttaa myös se, että sekä lähin ruokakauppa että bussipysäkki ovat sadan metrin eikä parin kilometrin etäisyydellä, eikä kotimatkaa tarvitse tarpoa ylämäkeen. Täällä voisi jo vakavasti harkita polkupyöräilyä, kunhan jääkausi hellittää. Ja mitä ilmeisimmin se hellittää nopeammin täällä "rannikolla" kuin entisen paikan "vuoristossa".

Kissatkin ovat kotiutuneet viikossa ainakin sisätiloihin, eikä niitä tarvitse enää kaivaa esiin sängystä patjan alta.

6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin. Ja hyva, etta tuntuu hyvalta nain alkuun. Se on tarkeaa:)
  Toi on positiivista, ettei talo sijaitse maen paalla. Meilla kummatkin norjankodit ovat olleet maen paalla.. ja se on valilla aikas rasittavaa. Onneksi nyt kuitenkin pienen maen paalla siihen edelliseen verrattuna.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Kuulostaa oikein kukavalta! Minakin asuin Oslossa rivitalossa ja siella oli kaikenlaista yhteista juttua retkista alkaen.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin! Kiva että viihdytte.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli just sama fiilis Bærumissa. Sinne ne Ramstadslettan rikkaat linnoittautuivat aitojen taakse kauniisiin koteihinsa oleilemaan.Felleskapet sana tuntui aika tuntemattomalta.Ei huvittanut pysähtyä juttelemaan savolaisittain vaikka joku tulikin sosiaalisen näköisenä vastaan. Tämä kalastajakylä on ollut minulle samaa kuin sulle tuo rivitalo. Elämää ympärillä, eikä rajoja.
  Onnea kodinjärjestelyaskareissin :)

  VastaaPoista
 5. Jee, kiva kuulla etta olette selvinneet uuteen kotiin! Ja onnea tavaroiden jarjestelyn kanssa :) Meilla on onneksi ihan painvastainen tilanne - uudessa kodissa on paljon enemman sailytystilaa!!

  VastaaPoista
 6. Jee ootte kotiutuneet! Jokos nyt olis tavarat paikoillaan? :) Ja kiitos tunnustuksesta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...