torstai 11. marraskuuta 2010

Pieniä puutteita


Sain postia Suomesta. Hesarin kuukausiliitteen ja Fazerin suklaata. Nam! Tulevat varmasti hyötykäyttöön.

Norjasta puuttuu tiettyjä asioita, joiden saaminen Suomessa oli itsestäänselvyys. Niitä ei välttämättä kaipaa päivittäin, mutta puutteen huomaa viimeistään silloin kun taas saa sen asian eteensä.

Sunnuntain Hesari ja kuukausiliite ovat sellaisia. Lehden tilaaminen tänne olisi turhan kallista ja hidasta, mutta onneksi parhaat palat voi saada itselleen muutenkin. Sunnuntailehden kokonaisuudessaan saa netissä luettavakseen eurolla, jos vain jaksaa tihrustella ruutua. Jos olisi valinnanvaraa, ottaisin kyllä mieluummin ihan perinteisen paperilehden ja viettäisin sen kanssa puoli päivää. Ruutua en jaksa katsella niin kauaa. Kuukausiliitteen taas olen viime aikoina saanut vähän käytettynä vanhemmiltani.

Fazerin suklaa on edelleen maistuvampaa kuin norjalainen suklaa. Ihan perusmaitosuklaa nimittäin maistuu erilaiselta. Norjalainen on makeampaa. Ryhdyin taannoin oikein tutkimaan asiaa tuoteselosteista, ja vaikka ainesten määriä niissä ei kerrotakaan, norjalaisen suklaan suurempi hiilihydraattipitoisuus viittaa siihen, että siinä todellakin on enemmän sokeria. Ylipäänsä kaikki makea tuntuu olevan täällä makeampaa kuin Suomessa. Ja vaikka makeasta periaatteessa pidänkin, sokerin ei kuitenkaan pitäisi peittää muita makuja.

Kolmanteen puutteeseen heräsin vasta vähän aika sitten, kun mies hoilotti autoradion tahdissa, hiukan nuotin vierestä jotain parin vuosikymmenen takaista norjalaisrenkutusta, jota minä en ollut ikinä kuullutkaan. Suomalainen musiikki. Ne ikivihreät ja menneiden vuosien hitit, jotka kaikki tuntevat ja osaavat laulaa mukana vähintään kertosäkeen verran. Ne, joita voi laulaa autossa.

10 kommenttia:

 1. Höh sinä, minulla on käytössä Google Chrome jossa on suurennuslasi, ei tarvitse tihrustaa. Kaikki suomen sanomalehdet loydät blogistani http://uutiset-blogista.blogspot.com/
  sieltä löytyy myös nettiradiot esim,
  http://www.iskelma.fi/nettiradio/
  anna soida aina kun olet linjoilla ;)

  VastaaPoista
 2. Ari, on minullakin suurennuslasi, mutta netistä puuttuu paperin tuntu ja tuoreen painomusteen tuoksu ;)

  VastaaPoista
 3. Hei, meille tulee se ökykallis sunnuntai-Hesari. Yleensä tiistaisin. Ja kuukausiliite myös. Joten voit saada ne meiltä kun ollaan luettu. Tosin siihen menee yleensä melkein viikko. Mutta jos haluat selata ihan oikeaa paperilehteä, niin eikun kyläilylle. Ei sunnuntaiosan jutut ehdi viikossakaan yleensä vanheta.

  VastaaPoista
 4. Totta. Su Hesari ja Fazerin suklaa .. niita kaipaa. Meille tulee kanssa su Hesari mutta taalla se on vasta ke tai to. Ja se on joku tarjous joka loppuu joulukuussa eli sitten ei tule enaa sitakaan.
  Ei kannata maksaa viikon vanhoista uutisista vaikka lehtea onkin kiva lukea.
  Ja toi on totta.. ei tarvi paljon lauleskella radion tahtiin:)

  VastaaPoista
 5. Ainakin taallapain on ollut Fazerin erilaisia suklaita myynnissa Rema1000ssa joulun alla. Kannattaa kysella lahimmasta myymalasta! Missaan muissa ketjuissa en ole nahnyt.

  VastaaPoista
 6. Niin ja mina ostan nykyisin harvoin minkaanlaisia paperilehtia, mutta viikonloppuisin ostan takalaisia ja makoilen viikkoliitteitten kanssa sohvalla yhden jos toisenkin hetken. Paljon niissakin on lukemista.

  VastaaPoista
 7. Teresa, kiitos tarjouksesta. Ehkä voidaan jopa tehdä vaihtarit, jos sinua kiinnostaa Kodin Kuvalehti ja satunnaisesti jotain muutakin.

  Kalamuija, valitettavasti nettiradiota tai juutuubia ei saa autoon mukaan... :(

  Tuula, meidän lähi-Remassa on kyllä jotain Fazerin karkkipusseja, mutta suklaata en ole nähnyt. Pitää varmaan käydä tarkistamassa tilanne kauempana olevissa kauppoissa.

  VastaaPoista
 8. Meidan Remassa ei ole mitaan Fazerin karkkeja! Mutta 9v sitten kun asuin etela-Norjassa niin karkkihyllyilla oli lahinna vain norjalaisia karkkeja joten kylla kehitysta on tapahtunut. Mutta missa on Fazer??

  VastaaPoista
 9. Täältä saa onneksi stockalta yleensä fazeria, eri asia on miten tuoretta se on...salmiakkiakin saa, yleensä turkin pippurit eivät muille kelpaa joten ne ovat yhdessä sulaneessa klöntissä pussissa:)

  Suodatinpusseja täällä saa metsästää hiki hatussa, kahvinkeitintä ei käytetä ja kahvia yleensä löytyy sieltä täältä pikkupaketeissa ja ilmaantuneina. Isoja hamstrataan kun sattuu vastaan tulemaan. Suodatinpussit ovat taas tosi tiukassa, stocka on lähes ainoa ja sielläkin niitä on kun on joten on tullut kokeiltua mm. talouspaperia ja sukkahousujakin!!!

  VastaaPoista
 10. Kalamuija, täältä muuten löytyy myös Pandan lakritsia!

  Naatuska, turkinpippurit näyttävät kelpaavan myös norjalaisille ;) Täälläkin taidetaan juoda pikakahvia aika usein, mutta suodatintarvikkeitakin kyllä löytyy. Minä en kahvia juo, varsinkaan täkäläistä myrkkyä...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...