tiistai 30. marraskuuta 2010

Niitä näitä...

Jouluun valmistautuminen aloitettiin eilen joulukoristeostoksilla. Meillä ei ollut ennestään ensimmäistäkään kuusenkoristetta, kun viime vuonna ei ollut kuustakaan. Nyt on. Kynttiläsarja vielä jäi ostamatta, kun kaupasta ei löytynyt miehen mielestä sopivaa. Mies haluaa värilliset kynttilät...

Kaupassa mies hypisteli myös läpinäkyvää muovituubia, jossa on valoja sisällä. Sellainen olisi kuulemma hieno ulkona räystäällä. En ollut ihan varma, oliko mies tosissaan tuubin kanssa, mutta riskiä ei kannata ottaa, joten varmuuden vuoksi kielsin ehdottomasti ostamasta.

Pakkanen paukkuu ulkona ja sisätiloissakin tuntuu pienoinen viima. Ilman villasukkia täällä ei kannata edes yrittää olla. Kissatkin valitsevat nukkumapaikkansa lämpölähteiden läheisyydestä. Suosikkeja ovat kylpyhuoneen lämmin lattia, kamiinan lähistö ja yöaikaan sänky, jossa voi lämmitellä ihmisten kyljessä.

Kielitaitoa tuli taas testattua viikonloppuna kun miehen äiti oli kyläilemässä Kirkenesistä. Etukäteen vähän mietin, että mahdankohan ymmärtää pohjoista murretta. Mutta eihän siinä mitään isompia ongelmia ollut. Näyttää siltä, että ymmärrän lähes mitä tahansa murretta paremmin kuin tätä paikallista Oslon seudun aksenttia. Outoa.

Viikonloppuna tuli myös testattua, mitä tapahtuu, kun kissa ja kahdeksanvuotias poika ottavat yhteen. Poika yritti silittää kissaa sellaisesta paikasta, johon kissan mielestä ei pidä koskea. Kissa protestoi kynsäisemällä poikaa ja loikkaamalla sängyn alle. Poika ei tästä ilahtunut vaan yritti häätää kissan muualle pommittamalla sitä leluilla. Lopputulos oli, että kissa linnoittautui nurkkaan sängyn alle murisemaan kaikille, jotka tulivat lähelle. Sieltä se sitten saatiin pitkällisen maanittelun tuloksena siirtymään rauhalliseen, lapsettomaan paikkaan. Pojalle taas pidettiin kissapsykologian oppitunti.

5 kommenttia:

 1. Kirkenesistä:)
  Mäkin huomasin saman. Meillä oli kokous jossa oli porukkaa ympäri Norjaa. Ymmärsin paremmin näitä pohjoisen ihmisiä kuin oslolaisia. Vaikka siellä olen aikoinani norjan kielen oppinut??

  VastaaPoista
 2. Pohjoisen murrehan on aivan ihanan selvaa. Ihan kuin suomea puhuisivat! Siis ihan oikeesti.

  VastaaPoista
 3. Just täällä pohjoisessa oli asutusta jo 12000 vuotta sitten, täkäläiset ovat osanneet puhua pidenpään kuin etelän ihmiset ja sen huomaa.

  VastaaPoista
 4. Meilläkään ei ole kuusenkoristeita - tai mitään muitakaan jolukoristeita. Pitäisiköhän lähteä ostoksille.... Ihan hyvä varmistella että olette samoilla linjoilla koristeiden kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole mitään joulukoristeita - isäntä on kyllä puhunut, että nyt se haluaisi kuusen kun on oma koti. Olen kysynyt, että mitenköhän se meinaa kuusen ankkuroida, ettei kissa / koira sitä kaataisi päivällä kun olemme töissä. En ole saanut vastausta...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...